sunnuntai 29. huhtikuuta 2012

Paperinarukranssi









Tämän kranssin tekemisen kun aloitin niin lopettaa en voinut ennenkuin sain sen valmiiksi. Ai kun mie tykkään siitä!




Kranssi on neulottu ohuesta paperinarusta ja ruusu on taiteltu leveästä paperinarusta, siis Hannanruusu.





torstai 26. huhtikuuta 2012

Hannanruusu paperinarusta

Suodatinpaperiruusua helpompi valmistaa on Hannanruusu. Ehkei tämä ole niin kovin aidon näköinen kuin suodatinpaperista tehty ruusu, mutta kyllä tämä kauniin kukkasen asian ajaa. Suodatinpaperista valmistettua ruusua voit käydä katsomass vanhass Keppiheppa-blogissani.

Tarvikkeet yhteen ruusuun:

- paperinarua n.1m, leveys avattuna 10 cm
- narua
- liimaa
- sakset


Ruusu syntyy paperinarua taittelemalla seuraavasti.



1. Avaa noin metrin pituinen pala 10 cm levyistä paperinarua ja taita se kaksinkerroin pituussuuntaan.




2. Tee nauhan päähän ensimmäinen taite kuvan mukaisesti.






3. Käännä työ toisinpäin ...




.
4. ... ja tee toinen taite.




5. Ja jälleen uusi taite siten, että neljä ensimmäistä taitetta muodostaa neliön. Tämän jälkeen jatka taitteiden tekoa pohjaksi muodostuneen neliön päälle. Mitä enemmän taitteita tulee, sitä enemmän ruusuun tulee terälehtiä.







6. Paperinarun loputtua liimaa viimeisen taitoksen väliin narua n. 30 cm. Jos olisi ollut käsillä ohutta vihreää paperinarua ruusun varreksi, olisin käyttänyt sitä. Nyt siis laitoin moninkerroin taitettu kalalankaa - sekin toimi.








7. Vie lanka neliön keskeltä taitosten läpi työn aloituspuolelle.









8. Käännä työ ja aloita terälehtien kiertäminen taitteesta johon lanka/varsi on liimattu kiinni. Pidä alapuolella olevasta narusta kiinni ja kierrä rusun keskustaksi muodostunutta narun liimauskohtaa kunnes ruusu on auennut kauniisti kukkaan.





9. Ruusun alapuolelle kohtaan mistä lanka/varsi tulee esille laitetaan liimaa ja pieni pala paperinarua peittämään liimauskohdan




Nämä ruusut kävisi vaikka hääkoristeiksi, mutta minulla on niille aivan toinen käyttötarkoitus. Siitä varmaankin ensikerralla enemmän. Mukavaa vappua kaikille!

torstai 12. huhtikuuta 2012

Glitterin kimallusta onnittelukortissa




 Onnittelukortti on 85-vuotiaalle ystävällemme.

 Glitteripullot olivat tätä korttia tehdessä pääosassa, sillä korttipohja oli mielestäni hieman liian tumma onnittelukorttiin. Mutta jospa kiilto ja hohde onnistui peittämään sen.


 


































lauantai 7. huhtikuuta 2012

Lasinen valokuva


Nämä ja joukko omista lapsista tehtyjä lasisia valokuvia olivat jo melkein unohtua minulla.
Lähes vuosi sitten löysin ihanan blogin (jonka nimeä en enää tietenkään muista), jossa esiteltiin kuvan siirtäminen lasille. Innostuin asiasta ja kuin tilauksesta paikallinen kansalaisopisto järjesti aiheesta kurssin. Siispä menoksi ja kurssille oppimaan uutta.


Tämä oli tekniikkana helppo, mutta vaati kyllä erikoisempia koneita ja laitteita kuten tietynlaisen tulostimen ja lasinpolttouunin.

Työskentely lähtee siitä, että valokuva tulostetaan mustavalkoisena erikoiselle siirtokuvapaperille. Tulostimessa pitää olla musta, rautaoksidipohjainen värikasetti  joita on yleensä vanhoista tulostimista. Kuva leikataan irti siirtokuva-arkista ja laitetaan laakeaan vatiin lämpimään veteen.Samaan altaaseen laitetaan myös maitolasi, johon kuva halutaan kiinnittää. Lämmin vesi irrottaa siirtokuvakalvon pohjapaperista ja kuvakalvo siirretään vedessä varoen lasin päälle. Työ otetaan pois vedestä ja mahdolliset ilmakuplat kuvakalvossa poistetaan pehmeällä rätillä pyyhkien. Seuraavaksi työ laitetaan lasinpolttouuniin ja kuva poltetaan kiinni lasiin. Polton jälkeen kuva on muuttunut kauniin seepian väriseksi  (kuin vanhat valokuvat). Harmi kun en ottanut kameraa mukaan, jotta oisin voinut näyttää täällä eri työvaiheet.


Lasinen valokuva ikkunalla. Meidän perheen vanha herra =).



Kiviaita  Gotlannissa. Yllä alkuperäinen kuva ja alla sama kuva poltettuna lasiin.